Απαλό Κάρυ Κένυας

Απαλό Κάρυ Κένυας

Φτιάξτε την μαρινάδα

Βάλτε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 240°C.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήστε για 15 λεπτά.

Προετοιμάστε το κάρυ

Σωτάρετε τα κρεμμύδια με το μείγμα κάρυ και ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε τις τομάτες και σιγοβράστε για 10 λεπτά περίπου.

Προσθέστε την κρέμα και το μέλι, ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για ακόμη 5 λεπτά.

Προσθέστε το κοτόπουλο στο κάρυ και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Σερβίρετε με ρύζι

Συστατικά

Για το κάρυ

  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά μέλι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα
  • 1 κονσέρβα (200 grams ) ψιλοκομμένη τομάτα
  • 2 κουταλιές κάρυ

 

Για την μαρινάδα

  • 2 κουταλιές κάρυ
  • ¼ κούπα χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 140 grams γιαούρτι
  • 1 kg φιλέτο κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου