Νοέμβριος 14, 2018 Κυρίως ΠιάταΣυνταγές 0

500γρ γλυκό ιταλικό λουκάνικο
500 γραμμάρια άπαχο βοδινό κρέας κιμά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο

2 x 400 γρ κουτιά ντομάτα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
2 x 400γρ  κουτιά σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό μείγμα
1 κουταλιά αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
500 γρ λαζάνια
450γρ τυρί ρικότα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Μαγειρέψτε το λουκάνικο, το κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέστε της ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, σάλτσα ντομάτας και νερό. Μόλις πάρουν βράσει βάλτε τη ζάχαρη, βασιλικό, ιταλικό μείγμα, 1 κουταλιά αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές μαϊντανό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για περίπου 1 1/2 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράσετε ελαφρώς αλατισμένο νερό . Μαγειρέψτε τα λαζάνια σε βραστό νερό για 8 έως 10 λεπτά. Αδειάστε τα ζυμαρικά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τυρί ricotta με αυγό, υπόλοιπο μαϊντανό και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς
Για να συναρμολογήσετε, απλώστε 1 1/2 φλιτζάνια σάλτσας κρέατος στο κάτω μέρος ενός ταψιού 9 × 13 ιντσών. Τοποθετήστε 6 λαζάνια πάνω από τη σάλτσα κρέατος. Απλώστε το μισό μείγμα τυριού Ρικότα. και λίγο από το  μοτσαρέλα.  1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα κρέατος πάνω από μοτσαρέλα, και πασπαλίζουμε με 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα. Επαναλάβετε τα στρώματα και επάνω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και το τυρί παρμεζάνα. Κάλυψη με αλουμινόχαρτο: για να αποφύγετε τη συγκόλληση, είτε το φύλλο ψεκασμού με σπρέι μαγειρέματος είτε βεβαιωθείτε ότι το αλουμινόχαρτο δεν αγγίζει το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 25 λεπτά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου

preloader