1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας Κόκκινο κρασί

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 κουταλάκι κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ

½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

200 γρ χαμηλά λιπαρά τυρί κρέμα

3 φλιτζάνια μικρά φρέσκα μπρόκολα κομμένα τα άνθη

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Τοποθετήστε το βούτυρο σε κατσαρόλα και βάλτε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις το βούτυρο λιώσει, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας για να βεβαιωθείτε ότι το σκόρδο δεν καίγεται.

Τοποθετήστε ολόκληρο το στήθος κοτόπουλου στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Προσθέστε το ζωμό, το κόκκινο κρασί, τη μουστάρδα, το κορν φλάουερ , την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο , 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.

Φέρτε το ζωμό σε βρασμό. Χαμηλώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο.

Αφαιρέστε το στήθος κοτόπουλου. Στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί κρέμα. Χτυπήστε για να λιώσετε το τυρί κρέμα στο ζωμό. Στη συνέχεια, τεμαχίστε το κοτόπουλο.

Προσθέστε το μπρόκολο και το τεμαχισμένο κοτόπουλο στη σούπα. Ανακατέψτε καλά και σβήστε τη φωτιά. Τα μικρά μπρόκολα θα μαγειρευτούν γρήγορα στο ζεστό ζωμό.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται  Σερβίρετε ζεστό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου

preloader