Μπακαλιάρο με πράσο και σος λεμονιού

Μπακαλιάρο με πράσο και σος λεμονιού

Συστατικά

1 kg φιλέτο μπακαλιάρο φρέσκο η κατεψηγμένο

600 g πατάτες

6 μέτρια πράσα

6 κλωναράκια σέλινο

100 ml ελαιολάδου

150 ml νερό

πιπέρι, αλάτι

2 λεμόνια το χυμό

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα πλένουμε να καθαρίσουν από τα χώματα. Πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε μήκος 2-3 εκ. Σε πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε πρώτα τις πατάτες, από πάνω απλώνουμε τα πράσα και το σέλινο. Επάνω από τα λαχανικά  τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Ραντίζουμε με το νερό και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράσει. Μετά  τη χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄ έως ότου μαγειρευτούν τα λαχανικά. Το φαγητό στο τέλος πρέπει να έχει αρκετό ζωμό. Δεν ανακατεύουμε.

Για την Σάλτσα Λεμονιού

Ανακατεύουμε καλά το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά σούπας από το ζωμό του φαγητού. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο φαγητό, ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και αφήνουμε να βράσει 2′-3′. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου

preloader