Agias Sofias 16, Corfu 49100, Greece
T. +30 26610 33848 | M. 6947 704919 | E. info@sweetnspicy.gr
Bahar Shop Corfu Greece
Υλικά
500 γρ. κόκκινη φακή μουλιασμένα σε κρύο νερό για μία ώρα
1 μικρό ματσάκι φρέσκο σκόρδο ή 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένα
1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι φρέσκο κολιάνδρο η μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1-2 κουταλιές μείγμα για φαλάφελ
Για τη σάλτσα Ταχίνι
6 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο
μια πρέζα αλάτι
Στραγγίστε τις κόκκινες φακές. Τοποθετήστε τα σε μια πετσέτα για να απορροφήσετε οποιοδήποτε νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις φακές σε μπλέντερ ή πολυκόφτη και πολτοποιήστε 1-2 λεπτά . Τοποθετήστε τις φακές σε ένα μπολ.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τη μαγειρική σόδα και πολτοποιήστε μέχρι να σχηματίσει μια πάστα. προσθέστε το στις φακές και ζυμώστε με τα χέρια σας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δοκιμάσετε το φαλάφελ για να προσαρμόσετε τη γεύση.
Λίγα λεπτά πριν από το τηγάνισμα προσθέστε τη σόδα και ζυμώστε λίγο περισσότερο και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να ζεσταθεί καλά το λάδι. Φτιάχνετε σχήματα μπιφτεκάκια και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές.
Για τη σάλτσα ταχίνι
Ανακατέψτε τα συστατικά της σάλτσας Ταχίνι στο μπλέντερ μέχρι να φτάσουν σε ομοιογενή υφή.
Δοκιμάστε για να φτιάξτε την γεύση. Μια καλή σάλτσα Ταχίνι θα πρέπει να έχει ελαφριά όξινη γεύση με λίγο σκόρδο
Σερβίρετε ως ντιπ με τα φαλάφελ.
Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής