ΣΟΦΡΙΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ

ΣΟΦΡΙΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ

3 Νοεμβρίου, 2017 Uncategorized @elΚυρίως Πιάτα 0
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (μενταγιόν από κιλότο) κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 0.5 εκατοστού
  • 150 γραμμάρια αλεύρι από όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλιές μείγμα Σοφρίτο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
    1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1/3 φλιτζάνι ξύδι λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
    1 και 2/3 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος (ζεστό)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν χρειαστεί στο τέλος
  • Αλατοπερώνουμε το κρέας και βουτήξτε τις φέτες του μοσχαριού στο αλεύρι, απομακρύνοντας το περιτό αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη αντικολλιτική κατσαρόλα σε μέσαιο- υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο κρέας ανά δόσεις και σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές Δεν βάζετε ποτέ πάνω από 3-4 φέτες κρέατος μαζί, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.. . Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε με ένα κουτάλι με σχισμές, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα, καλύψτε και αφήστε το στην άκρη.
  • 1. Μειώστε τη θερμότητα λίγο και. προσθέστε το μίγμα sofrito, σοτάρετε 1-2 λεπτά, Ρίξτε στο ξύδι ,λευκό κρασί. Προσθέστε το μοσχάρι και το λευκό κρασί και περιμένετε μερικά λεπτά για να φουσκώσει. Προσθέστε το ζεστό ζωμό.
  • Γυρίστε τη θερμότητα προς τα κάτω σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το μοσχάρι να είναι τρυφερό και η σάλτσα να πήξη για περίπου 30-40 λεπτά. Περίπου 5 λεπτά πριν την απομάκρυνση από τη φωτιά.
    Σερβίρετε το Σοφρίτο ενώ είναι ακόμη ζεστό πάνω από πατάτες, ρύζι ή πατάτες, με λίγο σκορδόψωμο.
Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου