Agias Sofias 16, Corfu 49100, Greece
T. +30 26610 33848 | M. 6947 704919 | E. info@sweetnspicy.gr
Bahar Shop Corfu Greece
Υλικά
½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου ή νερό
3-4 κλωστές σαφράν, θρυμματισμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι, ξεπλυμένο καλά.
1/3 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια
1 κουταλιά σουμάχ
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα με δέρμα
4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
αλατοπίπερο
Οδηγίες:
Βάζουμε τον ζωμό να βράσει σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σαφράν, το αλάτι και το ρύζι. Και αφήστε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το ρύζι, ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια, το σουμάκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C. Χαλαρώστε προσεκτικά το δέρμα από το κοτόπουλο για να φτιάξετε μια τσέπη. Προσθέστε προσεκτικά το μείγμα ρυζιού σε κάθε στήθος κοτόπουλου. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 25 ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το δέρμα να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Προσθέστε λίγους σπόρους ροδιού από πάνω και σερβίρετε με ελληνικό γιαούρτι.
Καλή όρεξη !!! 🙂
Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής