ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

3 Νοεμβρίου, 2017 Κυρίως Πιάτα 0
  • 1/2 κιλό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή 1/2 φλιτζάνι για πιο ελαφριά έκδοση)
  • 1/2 κιλό φρέσκες τριμμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα Μπουρδέτο
  • 1 κιλό σκορπιοί (ολόκληρες αν είναι μικρές σε 2-3 κομμάτια αν είναι μεγάλες) ή ανάλογη ποσότητα άλλων ψαριών
  • αλάτι αν χρειαστεί.

Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπαχαρικό και τις ντομάτες. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Δοκιμάστε τη σάλτσα σας και προσθέστε περισσότερο αλάτι, εάν το επιθυμείτε. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το ψάρι και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να διαχωριστεί το λάδι από τη σάλτσα. Μην ανακατεύετε το τηγάνι, μόνο το τινάξτε σε έναν κύκλο. Διαφορετικά τα ψάρια θα σπάσουν σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου