Χοιρινό με Φινόκιο και Μανιτάρια

Χοιρινό με Φινόκιο και Μανιτάρια

Ιανουάριος 31, 2018 Κυρίως ΠιάταΣυνταγές 0

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας για κατσαρόλα- ποντίκι ή σπάλα
  • 3 φινόκιο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 250 γρ μανιτάρια άσπρα μικρά, αγκάρικους
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια βραστό νερό
  • 2 λεμόνια
  • 2 κσ μουστάρδα
  • 2 κσ κορν φλαουρ
  • 2 κσ ψιλοκομμένο μάραθο
  • 4-5 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κγ κουρκουμά σε σκόνη
  • 2 κγ τζίντζερ σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Πλένουμε καλά το χοιρινό μας, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρέας, και σωτάρουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το τζίντζερ, και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το φινόκιο, κομμένο σε φέτες, και σωτάρουμε ακόμα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την μουστάρδα με το βραστό νερό.
  4. Προσθέτουμε το κρασί και το βραστό νερό με την μουστάρδα, αλάτι και μπόλικο πιπέρι, και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά, ελέγχοντας κάπου κάπου εάν έχει νερό και προσθέτοντας εάν χρειαστεί.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, και βράζουμε άλλα 20 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μάραθο.
  6. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το τελευταίο βήμα: σε ένα μπολ, βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια μας και το κορν φλαουρ, και ανακατεύουμε καλά. Όταν το κρέας μας μαλακώσει αρκετά, και υπάρχει αρκετή σάλτσα, προσθέτουμε το μείγμα του μπολ, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σβήνουμε την φωτιά, και σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι.
Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου

preloader