Φοκάτσια με Φρέσκα Βότανα χωρίς ζύμωμα

Φοκάτσια με Φρέσκα Βότανα χωρίς ζύμωμα

15 Απριλίου, 2020 ΟρεκτικάΣυνταγές 0

Υλικά:
3 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8γρ)
1 φλιτζάνι φρέσκα βότανα ψιλοκομμένα (ρίγανη, δεντρολίβανο, μαϊντανό)
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό (40C βαθμους )
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδυγίες:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, ζάχαρη και μαγιά, καλύψτε και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό με την μαγιά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα.
Προσθέστε το υπόλοιπο ζεστό νερό στο μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε γρήγορα το μείγμα έως ότου δεν υπάρχει ξηρό αλεύρι και το μείγμα ανακατευτεί εντελώς. Μπορείτε να ανακατέψετε με το χέρι δεν χρειάζεται να ζυμώσετε.
Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήστε το να φουσκώσει για 2 1/2 -3 ώρες. Η ζύμη θα φαίνεται πολύ υγρή .

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε στρογγυλό ταψί ψωμιού περίπου 25εκ. Αλείψτε το λάδι για να καλύψετε ολόκληρο το κάτω μέρος του ταψιού. Μαζέψτε τη ζύμη και τοποθετήστε στο λαδωμένο ταψί. Με λαδωμένα δάχτυλα, δημιουργήστε λακκάκια στο πάνω μέρος της ζύμης. Καλύψτε ελαφριά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. και το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Μετά από 30 λεπτά τοποθετήστε σκεπασμένη την φοκάτσια στο φούρνο και ψήστε 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο επιπλέον 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και μεταφέρετε την φοκάτσια σε ένα ξύλο κοπής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να προσθέσετε όποια βότανα σας αρέσουν.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου