Υλικά
500 γρ λευκά φασόλια γίγαντες μουλιασμένα σε νερό όλη τη νύχτα
2 x 500 γρ ντομάτες κονσέρβα τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μικρή ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεπλύνετε τα φασόλια αφού μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με πόσιμο νερό, βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 40 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα φασόλια, τα στραγγίζουμε κρατώντας ένα φλιτζάνι νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Τοποθετήστε τα φασόλια, το νερό που έχετε κρατήσει και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί πυρίμαχο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να ανακατευτούν όλα μαζί. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και απολαύστε !!
.
Agias Sofias 16, Corfu 49100, Greece
T. +30 26610 33848 | M. 6947 704919 | E. info@sweetnspicy.gr
Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής