Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

20 Απριλίου, 2020 ΟρεκτικάΣυνταγές 0

Συστατικά:

350γρ φέτα τυρί τρίμμα

150 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
5 αυγά
200γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
130 γρ. Ηλιέλαιο
150 ml γάλα
5 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
1/2 τσαμπί άνηθο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένα

2 Tbls μπέικιν πάουντερ

1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για το ταψί

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C

Για την τυρόπιτα, χτυπήστε πρώτα τα αυγά σε ένα μπολ με το σύρμα περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το γάλα χτυπήστε ελαφρά άλλα 2 λεπτά. Τρίψτε άφθονο πιπέρι. Προσθέστε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το τυρί τσένταρ και τη φέτα. Τέλος προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπαϊκιν πάουντερ, ανακατέψτε τα με το χέρι ή με μια ξύλινη κουτάλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί 34 ε.κ. και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα. Το ισιώνουμε με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.

Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C για 50΄, μέχρι να ροδίσει.

Σημείωση: Αντί για τυρί τσένταρ, μπορείτε να προσθέσετε 500gr φέτα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου