Σταμναγκάθι με παντζάρια σκόρδο και βαλσάμικο ξύδι

Σταμναγκάθι με παντζάρια σκόρδο και βαλσάμικο ξύδι

Ιανουάριος 29, 2018 ΣαλάτεςΣυνταγές 0

1 κιλό σταμναγκάθι

1 κιλό παντζάρια (φύλλα και ρίζα)

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένα

6 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

4 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξύδι κρέμας

Σε τρία ξεχωριστά δοχεία βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά. Βράζετε το σταμναγκάθι όχι περισσότερο από 8 λεπτά, βράζετε τα φύλλα από τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν και τις ρίζες μέχρι να βράσουν καλά. Σουρώστε κάθε κατσαρόλα όταν είναι έτοιμη. Κόψτε τα παντζάρια σε φέτες και τοποθετήστε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ σαλάτας. Ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το ξίδι από το κόκκινο κρασί και το βαλσάμικο. Χτύπησε ελαφρά και πασπαλίστε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρει. Απολαύστε ζεστό ή κρύο

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου

preloader