Agias Sofias 16, Corfu 49100, Greece
T. +30 26610 33848 | M. 6947 704919 | E. info@sweetnspicy.gr
Bahar Shop
100 γραμμάρια μαύρες φακές
1 αβοκάντο
1 κόκκινο ξηρό κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1/4 φλιτζάνια κουκουνάρια
1 πορτοκαλί
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 φλιτζάνια baby σπανάκι
1 μάτσο ρόκα σαλάτα πλυμένα και καθαρισμένα, κομμένα κομμάτια
Αλατοπίπερο για γεύση
Λαδόξυδο
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι βαλσαμικό ξύδι πορτοκαλιού
Ξεπλύνετε τις φακές και τις βράζετε σε άφθονο νερό για περίπου 20-30 λεπτά. Προσέξτε να μην παρά βράσουν . Τους στραγγίστε και αφήστε τους να κρυώσουν.
Καθαρίζετε το πορτοκαλί, κομμένο σε φέτες, αφαιρείτε τα σπόρια και κόβετε σε δύο ή τρία κομμάτια το καθένα. Κρατήστε το στην άκρη. Καθαρίστε το αβοκάντο και κόψτε σε μικρούς κύβους. Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε σε λεπτές μισές φέτες.
Ανακατέψτε τα φύλλα baby σπανάκι, ρόκα, φακές, φρέσκα κρεμμύδια, κρεμμύδι, πορτοκάλι και αβοκάντο σε ένα μπολ σαλάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με βαλσαμικό ξύδι.
Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια πάνω από τη σαλάτα, ρίχνουμε το βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρετε και απολαύστε.
Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής