Σαλάτα κουσκούς

Σαλάτα κουσκούς

Υλικά για το ΚΟΥΣΚΟΥΣ:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 γρ Κουσκούς
1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα κουσκούς (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι νερό
ΣΑΛΑΤΑ:
2 αγγούρια, κομμένα σε κύβους (περίπου 2 φλιτζάνια)
250 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση (περίπου 2 φλιτζάνια)
3 φλιτζάνια baby σπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο (ή με μαϊντανό)
¼ φλιτζάνι άνηθος, ψιλοκομμένος
ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙ:
2 κ.σ ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι αλάτι + μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:

ΚΟΥΣΚΟΥΣ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή μικρή κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και να αρχίσει να ροδίζει.
Προσθέτουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε ζωμό και νερό, βάλτε το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή.
Μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το κουσκούς Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αφρατέψετε το κουσκούς και μετά μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει. (Μην ανησυχείτε αν κολλήσει, θα ξεχωρίσει όταν περιχυθεί με το ντρέσινγκ λεμονιού).
Τοποθετήστε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βάζο και ανακινήστε καλά.
Προσθέστε τα υλικά της σαλάτας στο μπολ με το κουσκούς, περιχύστε το dressing και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου

preloader