Πράσινο πιπέρι σε άλμη

Πράσινο πιπέρι σε άλμη

Υλικά:


1 φλιτζάνι αποξηραμένα πράσινο πιπέρι
2 φλιτζάνια βραστό νερό
6 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ξύδι λευκού κρασιού
½ φλιτζάνι νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένα
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια βραστό νερό αναμεμιγμένο με 4 κουταλιές του γλυκού αλάτι πάνω από το πιπέρι και μουλιάστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 30 λεπτά και στραγγίστε. Βράστε το άσπρο ξύδι κρασιού και 1/2 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε το υπόλοιπο αλάτι και τον κουρκουμά μέχρι να διαλυθούν. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και ρίξτε το πάνω από πιπέρι και προσθέστε το ελαιόλαδο, αφήνοντας περίπου μισή ίντσα χώρο στο πάνω μέρος του βάζου. Τοποθετήστε το καπάκι χαλαρά σε βάζο και αφήστε το να καθίσει 30 λεπτά, στη συνέχεια σφίξτε το καπάκι και βάλτε το στο ψυγείο 24 ώρες πριν από τη χρήση. Φυλάσσετε στο ψυγείο έως 2 μήνες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου