Πολύσπορο ψωμί δίκοκκο  αλεύρι (Ζέας) χωρίς μαγιά

Πολύσπορο ψωμί δίκοκκο αλεύρι (Ζέας) χωρίς μαγιά

Υλικά

500 γρ αλεύρι ζέας (ίσως και 2-3 κ.σ παραπάνω )
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ σιρόπι σφεδάμου
1 κ.γ σόδα μαγειρική
2 κ.σ κολοκυθόσπορο και 2 κ.σ. ηλιόσπορος
200 γρ γιαούρτι
λίγο αλάτι προεραιτικά

Οδηγίες:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το λάδι, το
σιρόπι σφεδάμου , τα σπόρια και το αλάτι αν βάλουμε..

Διαλύουμε το γιαούρτι με νερό ώστε να είναι συνολικά 650 γρ.

Το ρίχνουμε στα στεραιά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Το μείγμα μας θα είναι αρκετά υγρό, δεν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι.

Στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για κεικ μακρόστενη και το ρίχνουμε μέσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 β.κελσιου για περίπου 1με 1 1/2 ώρα.

Το βγάζουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ακουμπάμε πάνω σε σχάρα ώστε να μην μαζέψει υδρατμούς απο την φόρμα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου