Παραδοσιακά Λιβανέζικα Πιτάκια Ζάαταρ

Παραδοσιακά Λιβανέζικα Πιτάκια Ζάαταρ

13 Απριλίου, 2020 ΟρεκτικάΣυνταγές 0

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό (40 βαθμοί)
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περισσότερο για ζύμωμα
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Για το μείγμα Ζάαταρ

7 έως 8 κουταλιές μπαχαρικό Ζ’ααταρ
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

ΟΔΥΓΊΕΣ:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά για να αφρίσει.
Κάνε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώστε το μείγμα με τα χέρια σας. Τώρα, κάντε ένα βαθούλωμα στη μέση και ρίξτε το μείγμα με τη μαγιά. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 10 λεπτά ή έως ότου η ζύμη είναι ελαστική, λεία και δεν είναι πλέον κολλώδης (καθώς ζυμώνετε, αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης για σας, μπορείτε να πασπαλίζετε λίγο αλεύρι για να την βοηθήσετε) .
Κάνετε την ζύμη μια μπάλα και τοποθετήστε την σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Καλύψτε με ένα υγρό πανί και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό μέρος και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Πιέστε την ζύμη και φτιάξτε 8 μικρές μπάλες. Τοποθετήστε την σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, καλύψτε ξανά και αφήστε να φουσκώσει άλλα 30 λεπτά.
Προετοιμάστε το μείγμα za’atar. Ενώ η ζύμη φουσκώνει, ανακατέψτε το μπαχαρικό za’atar και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Τοποθετήστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος στο φούρνο ενώ θερμαίνετε.
Φόρμα za’atar. Λαδώστε ελαφρά το θερμαινόμενο φύλλο ψησίματος και τοποθετήστε κοντά σας. Ανοίξτε τη ζύμη σε μικρούς δίσκους με διάμετρο περίπου 5 ίντσες. Με τις άκρες των δακτύλων σας, δημιουργήστε εσοχές στους δίσκους και προσθέστε περίπου 1 κουταλιά σούπας για να καλύψετε το μεσαίο σημείο κάθε δίσκου, αφήστε ένα στενό περιθώριο γύρω. Τοποθετήστε δίσκους σε προετοιμασμένο λαδωμένο ταψί (χρησιμοποιήστε δύο φύλλα αν χρειαστεί, μην γεμίσετε το το ταψί).
Ψήστε για 8-10 λεπτά ή έως ότου η ζύμη ελαφρώς ροδίσει στο κάτω μέρος και στις άκρες (το μείγμα Ζάαταρ θα παραμείνει υγρό σε αυτό το σημείο). Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά σε αυτό το σημείο θα απορροφήσει και θα σφίξη το μείγμα.
Σερβίρετε ζεστά για Ζάαταρ ή σε θερμοκρασία δωματίου με διάφορα λαχανικά, ελιές, τυρί φέτα ή γιαούρτη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου

preloader