Παγωτό Δενδρολίβανο

Παγωτό Δενδρολίβανο

23 Απριλίου, 2020 ΓλυκάΣυνταγές 0

Υλικά:

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, προσθέστε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αλάτι και δεντρολίβανο (Αφήστε το δενδρολίβανο στα κλαδία). Τοποθετήστε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει γύρω από τις άκρες και στη συνέχεια αφαιρέστε αμέσως από τη φωτιά.
Ανακατέψτε το υπόλοιπο φλιτζάνι κρέμας, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
Βάλετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες για να βγούν τα αρώματα απο το δενδρολίβανο.
Αφαιρέστε τα κλαδιά δενδρολίβανου και στη συνέχεια παγώστε το μείγμα σε μια συσκευή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου