ΥΛΙΚΑ:
8 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κγ κουρκουμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κγ κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ή αλεσμένο μπαχάρι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Ψεκάστε ένα γυάλινο πηρέξ 9×13 με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι ή λίγο ελαιόλαδο.
Κόβουμε ένα από τα λεμόνια σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το άλλο σε χοντρές φέτες. Τοποθετείτε τις φέτες στον πάτο του γυάλινου ταψιού.
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μικρό μπολ. Τρίψτε κάθε ένα από τα μπούτια κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών να μπαίνει τόσο κάτω από το δέρμα όσο και πάνω από το δέρμα. Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου στο γυάλινο ταψί πάνω από τις φέτες λεμονιού.
Στύψτε τις φέτες λεμονιού πάνω από το κοτόπουλο. Ρίξτε τις φέτες ανάμεσα στα μπούτια του κοτόπουλου.
Κόβουμε το βούτυρο σε 8 μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε 1 κομμάτι πάνω από κάθε μπούτι κοτόπουλου.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Agias Sofias 16, Corfu 49100, Greece
T. +30 26610 33848 | M. 6947 704919 | E. info@sweetnspicy.gr
Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής