ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι κακάο καλής ποιότητας, συν 2 κουταλιές της σούπας
1/2 φλιτζανιού ανάλατο βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε κόκκους
1/2 φλιτζάνι ανοιχτό καφέ ζάχαρη (Εγώ χρησιμοποιώ ζάχαρη καρύδας)
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Στερεώστε ένα φύλλο ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί αλεύρι, σόδα , αλάτι, κακάο, πιπέρι καγιέν και κανέλα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα . Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και χτυπήστε τα μαζί. Προσθέστε την σοκολάτα. Πλάθουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο, περίπου 2 ίντσες μεταξύ τους. Ψήστε τα μπισκότα για 8-10 λεπτά . Μην τα παρά ψήσετε τα θέλουμε μαλακά στη μέση. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να καθίσουν στο φύλλο ψησίματος για 3 λεπτά. Μετακινήστε σε μια σχάρα ψύξης και κρυώστε εντελώς.