Μαυρισμένο Κοτόπουλο

Μαυρισμένο Κοτόπουλο

Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλου
6 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
2-3 κουταλιές μείγμα μαυρισμένο μπαχαρικό (Blackened)
Χυμός από ένα Λαϊμ
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για γαρνιτούρα ψιλοκομμένο
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Οδηγίες:


Λιώστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων, για 10 δευτερόλεπτα
Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με το μείγμα μπαχαρικό
Καλύψτε το στήθος κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών και βουτύρου
Αφήστε το κοτόπουλο να μαρινάρεται για 20 λεπτά
Λιώστε τα υπόλοιπα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά
Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτεί και να ψηθεί
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά
Κόψτε το κοτόπουλο και ρίξτε το χυμό λαϊμ
Γαρνίρετε με κόλιανδρο η μαϊντανό και σερβίρετε με το γιαούρτι

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου