Λιβανέζικο Κίμπε

Λιβανέζικο Κίμπε

ΜΕΡΙΔΙΕΣ 8 μερίδες

Γέμιση Hashweh

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
450 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 95%
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λιβανέζικο 7 μπαχαρικά
¼ φλιτζάνι κουκουνάρι και περισσότερο για επικάλυψη
Μίγμα Kibbeh:
1 ½ φλιτζάνι ψιλό πλιγούρι (burgul)
½ φλιτζάνι νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
½ φλιτζάνι φρέσκια μέντα η δυόσμος
¼ φλιτζάνι μπαχαρικό Kamouneh + 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (διαθέσιμο στην ιστοσελίδα μας)
450 γρ 100% άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλάκια του γλυκού λιβανέζικο 7 μπαχαρικό

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κιμά και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το κρέας, περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτικαι το μείγμα λιβανέζικα 7 Μπαχαρικά και το κουκουνάρι.
Μίγμα Kibbeh:
Για να ετοιμάσετε το βασικό μείγμα κρέατος, προσθέστε το πλιγούρι σε ένα μεσαίο μπολ μαζί με το νερό, αφήστε το για 10 λεπτά να απορροφήσει όλο το νερό.
Μεταφέρετε το μουλιασμένο πλιγούρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κρεμμύδι, τη μέντα, το μπαχαρικό καμουνέ συν 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε το άπαχο βοδινό κρέας στον επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με το λιβανέζικο 7 μπαχαρικά. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα κρέατος. Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση.
Συναρμολογήστε και ψήστε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και αλείψτε ένα στρογγυλό ταψί 14 ιντσών με ελαιόλαδο.
Απλώστε το μισό από το μείγμα kibbeh στον πάτο του ταψιού. Ρίχνετε με κουτάλι όλη τη γέμιση hashweh πάνω από τη στρώση βάσης. Τέλος, πιάστε χούφτες από το υπόλοιπο μείγμα kibbeh και πιέστε το πάνω . Βρέξτε τα χέρια σας με νερό για να απλώσετε εύκολα το μείγμα και γεμίστε τα κενά ώστε να είναι λείο.
Κόψτε το kibbeh διαγώνια για να σχηματίσετε μικρά διαμάντια. Περιχύνουμε με κουκουνάρι . Ψήστε μέχρι να ψηθεί πλήρως το κρέας και τα κουκουνάρια να φαίνονται φρυγανισμένα, περίπου 40-45 λεπτά.

Σερβίρουμε με σάλτσα μέντας γιαουρτιού ή σάλτσα ταχίνι, ντομάτες και αραβικό ψωμί

Σαχταϊν 🙂 (λιβανέζικα για καλή όρεξη)

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου

preloader