Λιβανέζικα Φαλάφελ με σάλτσα Ταχίνι

Λιβανέζικα Φαλάφελ με σάλτσα Ταχίνι

16 Απριλίου, 2020 ΟρεκτικάΣυνταγές 0

500 γρ. ρεβύθια ξερά
1 μεσαίο κρεμμύδι

1 ματσάκι φρέσκο κολιάνδρο η μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1-2 κουταλιές μείγμα για φαλάφελ

Για τη σάλτσα Ταχίνι

6 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο
μια πρέζα αλάτι

Μουλιάστε τα ρεβίθια όλη τη νύχτα, την επόμενη μέρα στραγγίστε, πλύνετε με καθαρό νερό και στραγγίστε ξανά. Τοποθετήστε τα σε μια πετσέτα για να απορροφήσετε οποιοδήποτε νερό.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ρεβύθια σε μπλέντερ ή πολυκόφτη και πολτοποιήστε 1-2 λεπτά . Τοποθετήστε τα ρεβύθια σε ένα μπολ.

Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τη μαγειρική σόδα και πολτοποιήστε μέχρι να σχηματίσει μια πάστα. προσθέστε το στα ρεβύθια και ζυμώστε με τα χέρια σας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δοκιμάσετε το φαλάφελ για να προσαρμόσετε τη γεύση.

Λίγα λεπτά πριν από το τηγάνισμα προσθέστε τη σόδα και ζυμώστε λίγο περισσότερο και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να ζεσταθεί καλά το λάδι. Φτιάχνετε σχήματα μπιφτεκάκια και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές.

Για τη σάλτσα ταχίνι

Ανακατέψτε τα συστατικά της σάλτσας Ταχίνι στο μπλέντερ μέχρι να φτάσουν σε ομοιογενή υφή.

Δοκιμάστε για να φτιάξτε την γεύση. Μια καλή σάλτσα Ταχίνι θα πρέπει να έχει ελαφριά όξινη γεύση με λίγο σκόρδο

Σερβίρετε ως ντιπ με τα φαλάφελ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου