BAHAR SHOP CORFU GREECE

Κόκκοι πράσινου πιπεριού σε άλμη

ΥΛΙΚΑ

1 φλυτζάνι αποξηραμένο πράσινο πιπέρι
2 φλιτζάνια βραστό νερό
6 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι
1/2 φλυτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένα
2 φύλλα δάφνη
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι αποξηραμένο πράσινο πιπέρι σε κόκους
2 φλιτζάνια βραστό νερό
6 κουταλιές της σούπας αλάτι
½ φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
½ φλιτζάνι νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ρίξτε τα 2 φλιτζάνια βραστό νερό ανακατεμένο με 4 κουταλιές του γλυκού αλάτι πάνω από τους κόκκους πιπεριού και μουλιάστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά και στραγγίστε. Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα ξύδι από λευκό κρασί και 1⁄2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο αλάτι και τον κουρκουμάς μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε με κόκκους πιπεριού και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αφήνοντας περίπου ενάμιση εκατοστό χώρο στο πάνω μέρος του βάζου. Τοποθετήστε χαλαρά το καπάκι στο βάζο και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά, στη συνέχεια σφίξτε το καπάκι και αφήστε το 24 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 μήνες.

μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Facebook
Pinterest

Ακόμη πεινάτε; Διαβάστε περισσότερες

preloader