1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3,5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Μικρό καρότο κομμένο σε κύβους
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σέλερι κομμένο σε κύβους
500 ml ζωμός/ζωμός κοτόπουλου
700 ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¾ φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια ή φασόλια edamame
1 φλιτζάνι μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους ή ψιλοκομμένα
οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει μερικώς διάφανο αλλά να μην ροδίσει.
Προσθέστε τα καρότα, το σέλινο και την πιπεριά, μαγειρέψτε για 1 λεπτό να μαλακώσουν.
Προσθέστε το βούτυρο και λιώστε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και μετά προσθέτουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν και μετά προσθέτουμε αλάτι, μπαχαρικά, το κοτόπουλο και τον αρακά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να σταματήσει να κολλάει ο πάτος. Καθώς ζεσταίνεται, θα πήξει – περίπου 4 με 5 λεπτά. Μην το αφήνετε να βράσει
Μόλις πήξει σύμφωνα με το γούστο σας, ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με κρουτόν και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.