Κοτόπουλο Τεριγιάκι

Κοτόπουλο Τεριγιάκι

11 Απριλίου, 2020 Κυρίως ΠιάταΣυνταγές 0

Συστατικά:
Για την σάλτσα Τεριγιάκι:

1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ)

1 κ.σ. κρύο νερό

½ Φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

½ Φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

¼ Φλιτζάνι ξίδι μηλίτη η Μίριν

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

½ κ.γ. τζίντζερ

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

Αντίστοιχα μπορείτε να βάλετε 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα της kikkoman Teriyaki Glaze.

12 μπούτια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα

Οδηγίες

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού, το κρύο νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η σάλτσα να πήξη και να κάνει φυσαλίδες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί 9×13 ιντσών. Αλείψτε το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Αναποδογυρίστε τα κομμάτια και αλείψτε ξανά.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα κομμάτια και ψήστε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ και το κοτόπουλο να είναι ψημένο. Αλείψτε με σάλτσα κάθε 10 λεπτά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μπορείτε μετά να σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου