Κοτόπουλο με σάλτσα από μαύρα φασόλια

Κοτόπουλο με σάλτσα από μαύρα φασόλια

Υλικά

Μαρινάδα
1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (περίπου 300g), σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ιαπωνικό σάκε
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σάλτσα
2 κουταλιές σάλτσα μαύρου φασολιού
1 κουταλιά της σούπας ιαπωνικό σάκε
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  μαύρο πιπέρι, φρέσκο τριμμένο
Για τα λαχανικά
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Οδηγίες
Ανακατέψτε το στήθος κοτόπουλου, το ιαπωνικό σάκε, το κόρν φλάουερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ.
Κόψτε και ετοιμάστε τα υλικά για λαχανικά
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς ψιλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Απλώστε το κοτόπουλο στο τηγάνι . Αφήστε το να ψηθεί για 30 δευτερόλεπτα χωρίς ανάδευση. Διαχωρίστε το κοτόπουλο με μια σπάτουλα Μαγειρέψτε μέχρι η κάτω πλευρά να γίνει λίγο χρυσό. Ανακατέψτε το κοτόπουλο για να μαγειρέψετε άλλες πλευρές, μέχρι να μαγειρευτεί η επιφάνεια, αλλά το εσωτερικό του είναι ακόμα λίγο ροζ. Μεταφέρετε αμέσως σε ένα πιάτο.
Προσθέστε το υπόλοιπο 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και γυρίστε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι, Προσθέστε την σάλτσα. Δώστε του μια γρήγορη ανάδευση. Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα,. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου