Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες

14 Ιουνίου, 2020 ΟρεκτικάΣυνταγές 0

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ κολοκυθάκια, τριμμένα και στραγγισμένα
200 γρ φέτα, θρυμματισμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μάτσο δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
1 μάτσο φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι

ΟΔHΓΙΕΣ:

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και σε μια πετσέτα βάζουμε τα τρίμματα με λίγο αλάτι. Στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.
Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη φέτα, τα αυγά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας.
Μόλις ζεστάνει το λάδι τους ρίχνουμε και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζουμε από την άλλη.
Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου