Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

20 Ιανουαρίου, 2018 ΓλυκάΣυνταγές 0

Υλικά Συνταγής

  • 10 αυγά  θερμοκρασία δωματίου
  • 10 κ.σ καρύδια/αμύγδαλα χοντροκομμένη 
  • 10 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • 8 κ.σ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο κονιάκ

Για το σιρόπι

2 1/2 φλιτζ νερό

2 φλιτζ ζάχαρη

φέτες απο ένα λεμόνι

3 ξυλάκια κανέλα

3-4 γαρύφαλλα 

Εκτέληση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170c. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζι για 5 λεπτά Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν,  χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μια όμορφη μαρέγκα. Ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους στα ασπράδια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο κάνετε βαθιές χαρακιές σε κομμάτια και ακόμα ζεστό ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. 

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου