Υλικά: μερίδες 4
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
500 gr μπούτια ή στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδι (μικρό) ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι κομμένη σε φέτες και σπόρους
3 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ Panang
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτάκι γάλα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού ή για γεύση
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ φρεσκοστυμμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ
Μια χούφτα φρέσκο ταϊλανδέζικο ή κανονικό βασιλικό ψιλοκομμένο
Μια χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 αποξηραμένα φύλλα kaffir lime ολόκληρα
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και ροδίστε από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).
Προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι. Προσθέστε την πάστα κάρυ και την καστανή ζάχαρη.
Ρίξτε το γάλα καρύδας. Ανακατέψτε τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ και το ξύσμα στο μείγμα. Προσθέστε τα μυρωδικά και τα φύλλα λάιμ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο (περίπου 10 λεπτά).
Δοκιμάστε και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλάτι, προσθέστε περισσότερη σάλτσα ψαριού αν χρειάζεται και σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.
Απολάυστε !!!
Agias Sofias 16, Corfu 49100, Greece
T. +30 26610 33848 | M. 6947 704919 | E. info@sweetnspicy.gr
Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής