Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

21 Απριλίου, 2020 Κυρίως ΠιάταΣυνταγές 0

Υλικά για το κιμά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρό μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
½ μάτσο φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
½ μάτσο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι
½ φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ζωμό λαχανικών ή βοείου κρέατος 1 ½ λίτρων

Για τη σάλτσα αυγολέμονο:
3 αυγά χωρισμένα κρόκους και ασπράδια
Χυμό από 2-3 λεμόνια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και το ζωμό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα συστατικά του κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ζυμώνουμε σε κεφτέδες μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε στο βραστό ζωμό. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια/ χαμηλή φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να βράσει για 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό
Ετοιμάστε το αυγολέμονο:
χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε τους κρόκους ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σιγά σιγά προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και να μην ψηθεί το αυγό όταν το προσθέσουμε στην κατσαρόλα. Περιχύστε αργά το αυγολέμονο στη κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια . Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε με επιπλέον φρέσκο τριμμένο πιπέρι .

Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου

preloader