Ασιατικό Τηγανητό Ρύζι

Ασιατικό Τηγανητό Ρύζι



3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. Σησαμέλαιο
1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια και καρότα
2-3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κ.σ. Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για γαρνιτούρα

Οδηγίες
Προθερμάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σουσαμέλαιο, Προσθέστε το λευκό κρεμμύδι και τα μπιζέλια και τα καρότα και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν.

Τραβήξτε το κρεμμύδι, τα μπιζέλια και τα καρότα στο πλάι και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στην άλλη πλευρά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύετε τα αυγά. Μόλις μαγειρευτεί, ανακατέψτε τα αυγά με το μείγμα λαχανικών.

Προσθέστε το ρύζι στο μείγμα λαχανικών και αυγών. Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας στην κορυφή. Ανακατεύετε και τηγανίζετε το μείγμα ρύζι και λαχανικά μέχρι να θερμανθούν και να Ομογενοποιηθούν. Προσθέστε ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αν θέλετε.



Αφήστε το σχόλιο σας

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Το email σας δε θα δημοσιευτεί Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν σημειωθεί με *

Υποβολή σχολίου